Occasionkoper zoekt grijze benzine-Golf

De auto mag niet meer dan 100 duizend kilometer hebben gereden en heeft een automatische transmissie.

De Nederlandse occasionkoper is op zoek naar een grijze vijfdeurs Volkswagen Golf met benzinemotor en een trekhaak. De auto mag niet meer dan 100 duizend kilometer hebben gereden en heeft een automatische transmissie. Dit blijkt uit een analyse van het online zoekgedrag van consumenten in 2023. Het onderzoek werd uitgevoerd door Automotive Mediaventions, eigenaar van Gaspedaal en Autotrack.

De populairste automerken waar consumenten vorig jaar naar zochten waren Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes-Benz en Ford. Qua modellen staan de Golf, Polo, 3 Serie, A3 en Focus bovenaan. Kopers zijn daarbij vooral op zoek naar een benzineauto. Daarna zijn met name de hybride (benzine) en diesel gewild. Autokopers zijn minder geïnteresseerd in elektrische occasions blijkt uit de cijfers van AMV.

Grootste verschil

Ruim 53 procent van de occasionkopers was in december op zoek naar een benzine-auto. Een kwart van de zoekopdrachten was voor een hybride (benzine) en bijna 9 procent voor diesel. 7,6 procent van de zoekopdrachten in december was voor een elektrische auto.

Waar AMV een prijsdaling constateert, ziet Autoscout24 in Europa een prijsstijging. ‘Een tweedehandsauto kostte in december 2023 0,8 procent meer dan het jaar ervoor. In 2022 bedroeg deze stijging 17,2 procent. Gemiddeld betaalde een Nederlandse autokoper in 2023 24.459 euro voor een occasion’.

De gemiddelde prijs van een Nederlandse occasion eindigde in december op 24.252 euro, aldus Autoscout24.

Bron: automotive-online.nl

Voorraad Volkswagen Golf occasions

Een Volkswagen Golf occasion kopen? Bij het Ames Occasioncentrum in Zwijndrecht en Ames Sales Outlet in Sliedrecht hebben wij altijd een uitgebreid aanbod Volkswagen Golf occasions op voorraad. Zo bestaan onze Volkswagen Golf voorraadmodellen uit een goede mix van diverse uitvoeringen, bouwjaren, kleuren en motoriseringen.

Meer filters
Minder filters
{{vm.totalRows}} {{vm.totalRows == 1 ? 'RESULTAAT' : 'RESULTATEN'}}
{{selectedFacet.display}} ×
Sorteer op
Prijs van laag naar hoog
Prijs van hoog naar laag
Van A tot Z
Korting van hoog naar laag
{{product.brand}} {{product.model}} {{product.type}}
-{{product.discount}}%
Hybride Hybride Elektrisch Benzine Diesel Aardgas
Automaat Schakel
{{product.year}}
Private lease
Financial lease
De voorraad wordt geladen.
Geen resultaten gevonden.
Laat meer zien
Occasionverkoop plust in 2023 met 6,2% di, 02 januari
De Nederlandse occasionkoper is op zoek naar een grijze vijfdeurs Volkswagen Golf met benzinemotor en een trekhaak.