De Volkswagen bus van Ames en Stichting Seniorenbus wordt beschikbaar gesteld voor training KNGF Geleidehonden

Al sinds de oprichting van de stichting, in de jaren ’90, levert Ames de VW bussen aan de Seniorenbus Zwjindrecht & Hendrik-Ido-Ambacht. Het is een heel mooi initiatief van een enthousiaste groep vrijwilligers uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. om ouderen mobiel te houden.

Daarnaast is de Seniorenbus ook op andere sociale vlakken actief. Zo stelt de Seniorenbus hun Volkswagen bus ter beschikking aan KNGF Geleidehonden voor de training van de hulphonden. Toekomstige blindengeleidehonden of assistentiehonden oefenen met de Seniorenbus om veilig in- en uit een bus te stappen. Het is mooi om te zien dat onze bus zo breed maatschappelijk wordt ingezet en op verschillende manieren van waarde kan zijn.

Over KNGF Geleidehonden

KNGF helpt mensen met een beperking om hun wereld te vergroten en zelfstandigheid te behouden, met inzet van professioneel getrainde hulphonden. Een leuke baan vinden, daten, op vakantie gaan, of een restaurant bezoeken: voor mensen met een beperking kan dat een uitdaging zijn. Een hulphond maakt de stap naar buiten kleiner, zodat het sociale leven groter wordt.

Meer informatie

Lees ook

Volkswagen toont ultieme Crafter-rolstoelbus di, 24 oktober
Volkswagen Bedrijfswagens toont de nieuwe Crafter-rolstoelbus als Nederlandse primeur op Taxi Expo in Houten. Deze nieuwe versie van de Crafter is op maat gebouwd voor multifunctioneel personenvervoer. De nieuwe Volkswagen Crafter is met zijn moderne uitstraling, innovatieve technologie en betaalbare kwaliteit bij uitstek geschikt voor ombouw tot rolstoelbus.